علمی تفریحی


آرشيو مطالب

ارديبهشت 1393

اسفند 1392

بهمن 1392

دی 1392

آذر 1392

آبان 1392

مهر 1392

شهريور 1392

تير 1392

خرداد 1392

ارديبهشت 1392

فروردين 1392

موضوعات

ریاضی

نجوم

تاریخ ریاضی

آموزش

علوم

زیست

شیمی

زمین

فیزیک

ادبی

شعر

تاریخ ادبیات

تاریخ

تاریخ ایران

تاریخ جهان

مشاهیر

مذهبی

جوک

عناوین مطالب وبلاگ

لینک دوستان

قالب وبلاگ

دیاریم بناب

موس بیسیم شیشه ای

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان علمی تفریحی و آدرس yooseph.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





قالب بلاگفا


نويسندگان
یوسف


درباره وبلاگ



سلام من یک انسانم مثله همه.من همیشه دوست داشتم که یک وبلاگ علمی داشتم که توش از تمام چیز ها صحبت می شد .البته من یه وبلاگ این شکلی یعنی وبلگ علمیرو پیدا کردم که خیلی به دردم خورد. اسم وبلاگ بود گروه علمی تحقیقاتی مریخ نورد.خلاصه من هم به تکاپو افتادمو این وبلاگو توی 92/1/8راه اندازی کردم ومطمین بودم که بازدیدش خیلی کم باشه ولی استقبال زیاد بود تا امروزیعنی92/12/1بالای 12000نفر اومدن بازدید ومن هم بیشتر از پیش علاقه مند شدم ومطالبو بردم بالا.تا حالا دیدین که یه وبلاگ144تا مطلب داشته باشه ولی این وبلگ داره.اگه یه مطلبی به دستتون افتاد که دیدین مطلب خوبیه حتما اونو به ایمیلم ارسال کنین تا با نام خودتون در این وبلاگ ثبت بشه ویه قدمی توی بالا بودن اطلاعات عمومی بزارین با تشکر ایمیل اینجانب:amirpooya@chmail.irحتما به داشتن یا نداشت فاصله وبزرگی حروف دقت کنین

پیوند های روزانه

اطلاعات کامل ایران وجهان

خرید عینک آفتابی

حواله یوان به چین

خرید از علی اکسپرس

اینه دوچرخه

یکانسر

آی کیو مگ

ریحون مگ

تمام پیوند های روزانه

مطالب پیشین

به یاد تیتو ویلانوا

هواپیماهایی که رفتند و برنگشتند

کهکشان ها

تصاویر ناب و قدیمی از حرم امام رضا شاه خراسان

عاقبت قاتلان امام حسین (ع)

یه روز حوصله ام سر رفته بود.....

عکس‌های خنده‌دار از سوژه‌های ایرانی /سری جدید

مداحی آذری / استاد حاج سلیم موذن زاده

تشکر

معذرت خواهی

جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۷

جام ملت‌های آسیا ۱۹۷۲

جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۸

جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶

جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶

تبلیغات


تبلیغات



آمار بازديد

:: تعداد بازديدها:
:: کاربر: Admin

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 185
بازدید دیروز : 440
بازدید هفته : 685
بازدید ماه : 690
بازدید کل : 24788
تعداد مطالب : 177
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1




عدد طلایی

عدد طلایی

دانلود این مطلب

هنرمندان قديمی برای اضافه نمودن حس توازن و شكوه به يك صحنه ، مجسمه يا بنا  مدتها از تركيب تناسب طلايی استفاده كرده‌اند . تركيب مزبور يك تناسب رياضی بر اساس نسبت  1.618/1  بوده و در اغلب مواقع در طبيعت ، مثلا در صدف‌های دريايی و الگوی دانه‌های گل آفتاب‌گردان و يا ساختار هندسي بازوهای ميله‌ای كهكشانهای مارپيچي موجود در كيهان يافت می‌شود . امروزه سرنخ‌هايي از اين نسبت طلايي در نانو ذرات ( شاخه نانو تكنولوژي ) بدست آمده است . در واقع هم در عالم خرد و هم در عالم كلان اين تناسب بخوبي قابل شناسايي است . به هر حال به كار بردن اين نسبت در طراحی‌هاي دستي و رشته‌هاي هنري كار راحتی نمی‌باشد ، براي اينكه هرگز نمی‌توان به مركز دوران مارپيچ رسيد و اين نقطه ، مركزی  نامعلوم و غير قابل دسترس است و تا بي‌نهايت ادامه مي‌يابد . به علت سهولت در ترسيم‌ها و كارهاي عملي ، نسبت  1.6/1 در نظر گرفته می‌شود .

 

 

عكس‌هاي فوق مربوط به صدف‌هاي دريايي ، حلزون شنوايي گوش ، يك گردباد و يك كهكشان است .



:: موضوعات مرتبط: ریاضی، آموزش، ،
.:: ادامه ی مطلب ::.

نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




تقارن

 

تقارن مركزي :
اگر ازنقطه M به نقطه O وصل مي كنيم و به اندازه خودش (MO) امتداد دهيم تا نقطه M1 به دست آيد، در اين صورت نقطه M1 را قرينه مركزي نقطه M ‌ نسبت به مركز تقارن O مي ناميم. بنابراين نقطه M هم، قرينه مركزي نقطه M1 نسبت به مركز تقارن O است اين تقارن را تقارن مركزي مي نامند.

 



:: موضوعات مرتبط: ریاضی، آموزش، ،
.:: ادامه ی مطلب ::.

نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




عدد تاکسی

 
 
اعداد تاکسی  
 
 
 
 
   
   
 
زمانی که ریاضیدان انگلیسی هاردی برای عیادت ریاضیدان شهیر هند رامانوجان به بیمارستان رفته بود به این موضوع اشاره کرد که شماره تاکسی که به وسیله آن به بیمارستان آمده، عدد بی ربط و بی خاصیت ۱۷۲۹ بوده است . رامانوجان بلافاصله ضمن رد ادعای هاردی به او یادآور شد که اتفاقا ۱۷۲۹ بسیار جالب توجه است . خود ۱۷۲۹ عدد اول است.
دو عدد ۱۷ و ۲۹ هر کدام عدد اول هستند.
جمع چهار رقم تشکیل دهنده آن میشود ۱۹ که اول است.
جمع دو عدد اولیه و دو عدد آخری میشود ۸۱۱ که باز هم عدد اول است دو عدد ابتدایی(سمت چپ) اگر جمع شوند؛عدد ۸۲۹ میشود که باز هم عدد اول است.
دو عدد اولیه اگر از هم دیگر کسر شوند؛عدد ۶۷ ساخته میشود که باز هم عدد اول است. سه عدد سازنده آن عدد اول است(۱و۷و ۲).
عدد اول؛عددی است که فقط بر یک و خودش تقسیم میشودبنحوی که نتیجه تقسیم عددی کسری نباشد(خارج تقسیم نداشته باشد)
جمع عددی اعداد تشکیل دهنده ۱۷۲۹ یا:۱+۷+۲+۹=۱۹ است؛ عکس ۱۹ عدد ۹۱ است؛ اگر ۱۹*۹۱بشودنتیجه برابر ۱۷۲۹ میشود.
این هم یکی دیگر از اختصاصات ۱۷۲۹ است که در هر عددی دیده نمیشود.
عدد ۱۷۲۹ اولین عددی است که می توان آنرا به دو طریق به صورت حاصلجمع مکعبهای دو عدد مثبت نوشت :
به توان ۳ به علاوه ۱ به توان ۳ و ۱۰ به توان ۳ به علاوه ۹ به توان ۳ هردو برابر ۱۷۲۹ می باشند .(اولین مطلب موجود در رابطه با این خاصیت ۱۷۲۹ به کارهای بسی ریاضیدان فرانسوی قرن هفدهم باز می گردد.) حال اگر کمی مانند ریاضیدانها عمل کنید باید به دنبال کوچکترین عددی بگردید که به سه طریق مختلف حاصلجمع مکعبهای دو عدد مثبت است این عدد۸۷۵۳۹۳۱۹ می باشد که در سال ۱۹۵۷توسط لیچ کشف شد: ۴۱۴ به توان ۳ + ۲۵۵ به توان ۳ و ۴۲۳ به توان ۳+ ۲۲۸ به توان ۳ و ۴۳۶ به توان ۳ + ۱۶۷ به توان ۳ هر سه جوابشان برابر ۸۷۵۳۹۳۱۹ است .
امروزه ریاضیدانان عددی را که به n طریق مختلف به صورت حاصلجمع مکعبهای دو عدد مثبت باشد ،n ــامین عدد تاکسی می نامند و آنرا با Taxicab نمایش می دهند.جالبتر از همه اینکه ،هاردی و رایت ثابت کردند برای هر عدد طبیعی n ناکوچکتر از ۱ ،n ــامین عدد تاکسی وجود دارد !
هرچند، چهارمین تا هشتمین اعداد تاکسی نیز کشف شده اند ولی تلاشها برای یافتن نهمین عدد تاکسی تاکنون نا کام مانده است . متاسفانه اطلاعات زیادی درباره اعداد تاکسی موجود نیست . در ضمن میتوان مسئله را از راههای دیگر نیز گسترش داد . مثلا همانگونه که هاردی در ادامه داستان فوق از رامانو جان پرسید و او قادر به پاسخگویی نبود ، این پرسش را مطرح کنید: کوچکترین عددی که به دوطریق حاصلجمع توانهای چهارم دو عدد مثبت می باشد ،کدام است؟ این عدد توسط اویلر یافت شده است :۶۳۵۳۱۸۶۵۷ حاصلجمع توان چهارم ۵۹ و ۱۵۸ همچنین توانهای چهارم ۱۳۳ و ۱۳۴ می باشد



:: موضوعات مرتبط: ریاضی، تاریخ ریاضی، ،

نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




انواع انرژی ونیروگاه6
نحوه کارکردهای گازی بدین ترتیب است که کمپرسور در حال گردش با دور زیاد ، هوای محیط را مکیدهوفشار آن را به چندین برابر فشار محیط ( حدود 10 برابر ) میرساند ، ضمن اینکه نسبتاً درجه حرارت آن نیز افزایش می یابد .هوای فشرده شده از کمپرسور خارج و به درون محفظهیا محفظه های احتراق هدایت می شوند . در داخل اتاقاحتراق شعله دائمی برقرار است و سوخت (گاز، گازوئیل و یا بعضاً مازوت ) نیز با فشار مناسبی به درون آن پاشیدهمی شود .
سوخت به همراه هوای فشردهدر مجاورت شعله ، آتش می گیرد و گاز داغی با حجم زیاد که دمای آن به 1800 درجه سانتیگراد می رسد تولید می گردد . گاز حاصل کهنتیجه یک احتراق کامل بدون تولید دوده است ، به سبب محدودیتهای تکنولوژیکی مستقیماٌ قابل ارسال به توربین نمی باشد و لازم است خنک گردد . این کار توسط هوای اضافیورودی به اتاق احتراق ، از طریق کمپرسور ، انجام می گیرد .
گاز داغ مناسب از نظردرجه حرارت ، وارد توربین شده و بخش اعظم انرژی خود را بهصورت انرژی مکانیکی دورانی ، به توربین منتقل می کند و خود از طریق اگزوز خارج می گردد . حدود دو سوم ( 3/2(  انرژیدورانی حاصله از توربین به مصرف گرداندن کمپرسور ، و یک سوم (3/1) آن برای گردش ژنراتور به کار می رود . ژنراتوری که یا به صورتمستقیم و یا از طریق جعبه دنده با توربین هم محور و کوپله است ، با میدان الکتریکی گردان خود ، دراستاتور ، جریان الکتریسته با ولتاژ از پیش طراحی شده تولید میکند .




نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




انواع انرژی ونیروگاه4

انرژی آب
در یک تقسیم بندی کلی از انرژی آب بهسه صورت استفاده می شود:
در حالت اول با احداث سد در یک مکانمناسب ، آب را در پشتآن ذخیره می کنند و بدین ترتیب انرژیپتانسیل آن را افزایش می دهند . اگر آب پشت یک سد را به اجزاء یاالمان های کوچکی با جرم (m با واحد کیلوگرم ) تقسیم کنیم انرژی پتانسیل هر المانبصورت m.g.h نشان داده می شود که در این رابطهg شتاب ثقل زمین ) برابر با 81/9 متر بر مجذور ثانیه ) وh ارتفاع طی شده توسط آن المان در یکفرایند خروج از سیستم بر حسب متر است . بدیهی است که کل انرژی پتانسیل آبمجتمع در پشت یکسد ، از حاصل جمع انرژی پتانسیل اینالمان ها بدست می آید . بی شک هر چقدر ارتفاع آب پشت سد و یا حجمو ( در نتیجه جرم ) آن زیاد باشد می توان انرژی بیشتری از آن کسب نمود .
حالت دوم استفاده از خاصیت جاری بودنآنست . آب جاری دارای انرژیجنبشی بصورت است که در آن M جرم آب و V سرعت آب ( بر حسبمتر بر ثانیه ) می باشد.
حالت سوم نیز تلیفیقی از دو حالت فوقاست که نمونه بارز آنرا در سدهای کوچک و کم ارتفاع که درآنها آب دارای سرعت بالائی است ، می توان دید.
در هر سه حالت جهت استفاده ازانرژی آب و انجام دادن کار توسط آن لازم است انرژی آب به انرژی جنبشی ( چه به فرم وچه به شکل ضربه m.v( تبدیل گردد. در سدهای مرتفع تاکید اصلی روی ضربه ( سرعت )است و در سدهای کم ارتفاع بیشتر عامل جرم مد نظر قرار می گیرد .


 

نیروگاه های گازی :

کاربرد روز افزون توربین های گازی در صنایع مختلف ، به خصوص در صنایع نفت والکترونیک، از قبیل به حرکت در آوردن پمپ های بزرگ در داخل خطوط لوله نفت و گاز ، تامینانرژی مورد نیاز کارخانجات و مناطق خاص جدا از شبکه بسیار چشم گیر و قابل توجه است.همچنین در صنعت تولید نیروی برق شبکه های سراسری ، با عنوان واحدهایی قادرندسریعاٌ در مدار قرار گیرند بسیار مورد توجه هستند.


 




نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




انرژی های نو4

نیروگاهزمین گرمایی با چرخه دو مداره(باینری)

در این نوع نیروگاه ها نیاز به مخزن جداکننده در تجهیزات نیروگاه وجود نداردزیراآب گرم استخراج شده وارد مبدل حرارتی شده و حرارت خود را به سیال عامل دیگریکه معمولاً ایزوپنتان می باشد و نقطه جوش پایینتری نسبت به آب دارد منتقل میکند.در این فرآیند ایزوپنتان به بخار تبدیل شده و به توربین منتقل می شود که در اینجاتوربین و ژنراتور طبق توضیحات فوق می توانند برق تولید کنند.
از کاربردهای مستقیم انرژی زمین گرمایی میتوان به مواردی همچون احداث مراکز آبدرمانی و تفریحی-توریستی ، گرمایش انواع گلخانه، احداث مراکز پرورش آبزیان و طیور،پیش گیری از یخ زدگی معابر در فصل سرما، تامین گرمایش و سرمایش ساختمانها توسطپمپهای حرارتی زمین گرمایی اشاره نمود.


4- فن آوری هیدروژن، پیل سوختی و زیست توده
مصرف گسترده و کلان انرژی حاصل از سوختهای فسیلی اگرچه رشد سریع اقتصادی جوامعپیشرفته صنعتی را به همراه داشته است اما بواسطه انتشار مواد آلاینده حاصل ازاحتراق و افزایش دی اکسید کربن در جو و پیامدهای آن، جهان را با تغییرات روزافزونی آماده ساخته است که افزایش دمای زمین، تغییرات آب و هوایی، بالا آمدن سطحآب دریاها و در نهایت تشدید منازعات بین المللی از جمله این پیامدها محسوب میشوند. از سوی دیگر اتمام قریب الوقوع منابع فسیلی و پیش بینی افزایش قیمتها بیش ازپیش بر اهمیت و لزوم جایگزینی سیستم انرژی فعلی اهمیت دارد.
در سال 1997 میلادی کنوانسیون تغییرات آب و هوایی با هدف تثبیت غلظت گازهای گلخانهای در اتمسفر، پروتکل کیوتو را مطرح نمود که به موجب این پروتکل کشورهای صنعتیملزم به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شده اند و هدف اصلی از این کنوانسیوندستیابی به تثبیت غلظت گازهای گلخانه ای در اتمسفر تا سطحی است که مانع تداخلخطرناک فعالیتهای بشری با سیستم آب و هوایی گردد و چنین سطحی در چهارچوب زمانیمناسب قابل اجرا خواهد بود تا اکوسیستمها بطور طبیعی خود را با تغیییر آب و هواییتطبیق دهند و اطمینان حاصل شود که امنیت غذایی تهدید نمی شود و توسعه اقتصادی بطورپایدار ایجاد می گردد. از سوی دیگر مجموعه انرژیهای تجدید پذیر روز به روز سهمبیشتری را در سیستم تامین انرژی جهان بعهده می گیرد؛ لذا در برنامه ها و سیاستهایبین المللی، نقش مهمی به منابع تجدید پذیر انرژی محول گردیده است.

 



نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




انواع انرژی ونیروگاه1
انواعنیروگاه‌هایی كه در سطح جهان به امر تولید برق اشتغال دارند عبارتند از:

1) نیروگاههای بخاری
2 ) نیروگاههای آبی
3 ) نیروگاههای گازی
4 ) نیروگاههای سیكل تركیبی
5 ) نیروگاههای اتمی
6 ) نیروگاههای خورشیدی
7  ) نیروگاههای بادی
8  ) نیروگاههای پمپذخیره ای
9 ) نیروگاههای جذر و مدی دریا
10 ) نیروگاههای زمین گرمایی( ژئوترمال )
 11 ) نیروگاههای موجی (موج دریا ) 
12 ) نیروگاههای دیزلی
13 ) نیروگاههای مگینتوهیدرودینامیكMHD
14 )  نیروگاههای بیوماس
15 ) و
به طوری كه از نام این نیروگاه ها برمی‌آید هریك ازآنها برای تولید برق، فن آوری ویژه ای دارند كه درجای خودتوضیح خواهیم داد. در حال حاضر انواع نیروگاههایی كه در كشور ما ایران دردست بهرهبرداری قراردارند عبارتند از: نیروگاههای آبی، گازی، دیزلی، بادی، خورشیدی،سیكل تركیبی و به زودی نوعاتمی آن نیز شروع به كارخواهد كرد.
ولی قبل ازاینكه وارد بحثنیروگاهها، تولید، انتقال و توزیع برق شویم، بهتراست كمی دربارهكاربردهای گوناگون انرژی ها و تبدیلآنها به انرژی برق و روشهای تولید آن سخن بگوییم.




نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




انواع انرژی ونیروگاه2

كاربرد در شهرها
شهرها معمولاً 10 درصد برق تولیدی را مصرف می كنند. فروشگاهها، خانهها ،‌ هتلها، مساجد، بیمارستانها،‌ادارات و دیگرمراكز شهری برق مصرف می كنند. درشهر سیستم هوای مطبوع، هوای ادارات، بیمارستانها، هتل ها و آپارتمان ها را درتابستانخنك و سالم نگه می دارد. یكبیمارستان خوب بدون داشتن دستگاههای برقی نظیر اشعة ایكس، آسانسورها،‌ تخت های جراحی‌، دستگاههای استرلیزه كردن‌، لامپ های مخصوص و دیگروسایل نمی تواند خدمت لازم رادر اختیار بیماران قرار دهد.
روشناییاماكن و معابر در شب، كه نعمت بزرگیاست فراموش نشود.
كاربرد درحمل و نقل
حمل ونقل زمینی، دریایی، هوایی بهصورت پیشرفته امروزی فقط با استفاده از نیروی برق مقدور است. ماشین های سواری، اتوبوس ها، لكوموتیوها، مستقیم یا غیر مستقیم از انرژیبرق استفاده می كنند. در خطوط كشتیرانی از پختن غذاگرفته تا تهویه هوای كشتی از برق استفاده می شود.
هواپیماهای مسافربری یا نظامی، روشنایی، گرما، تهویه، كنترل فشار وقدرتخود را توسط نیروی برق تأمین می كنند.
كاربرد ارتباطاتی ( مخابرات )
تلگراف،تلفن، رادیو و برنامه های فضایی قدرت خود را از برق دریافت می كنند. بدون برق نفوذ به داخل فضا و شناخت نادیده های فضایی وارتباط با كرات آسمانی امكانپذیر نیست. امروزه كشورهای جهان توسط دستگاههای مخابراتی به هم وصل هستند. از ایستگاههای رادیویی مختلف می توان اخبار را شنید.
فكر می كنیمهمین مختصر توضیح دربارة اهمیت صنعت برق وشناخت آن كافی باشد و حال به سروقت روش های تولید برق میرویم و سپس به درون نیروگاه گاه برمی داریم.

به طوری كه می دانیم، انرژیالكتریكی قابل دیدن نیست. با وجود این اطراف ما را پوشانیده است. می توان گفت الكتریسیته همه جا هست. در حقیقت قسمتی از ساختمان تمام موادطبیعی الكتریسیته است. تنها كاری كه باید انجام دهیماین است كه الكتریسیته را از درون مواد بیرون بیاوریم و بهكارگیریم.
همان طوركه گفتیم برق شكلی از انرژی است كه از تبدیل سایر انرژی هابه وجود می آید. دستگاهی را كه سایر انرژی ها را به انرژی برق تبدیل می كند، مولد می نامند.



نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




انواع انرژی ونیروگاه3

نیروگاه های بخاری
در این نوع نیروگاه ها که عموما دارای ظرفیت تولیدبرق بالایی میباشند، ازسوخت مازوت و یا گاز طبیعی برای تولید بخار توسط بویلر جهتبه حرکتدرآوردن پره های توربین و روتور ژنراتور استفاده شده و در نهایت موجبتولیدبرق میگردد. در این نیروگاه ها از سیستم خنک کننده خشک و تر جهت خنککردن آب حاصل ازچگالش بخار خروجی از توربین بخار استفاده میگردد. این نیروگاه ها معمولا به یکی از دومنظور ذیل مورد استفاده قرار می گیرند:

1) نیروگاه هایبخاری جهت تولید برق
2 ) نیروگاه هایبخاری جهت مصارف صنعتی
درشبکه سراسری برق ایرانحدود 65 % از برق تولیدی توسط نیروگاه های بخارتأمین میشود.

بزرگترین نیروگاه بخاری ایران نیروگاه  رامین اهواز است.


نیروگاه های بخار به منظور تامین انرژیالکتریکی به سه نوع تبدیل انرژینیاز دارند:
1 ) انرژیشیمیایی موجود در سوخت های فسیلی به انرژی حرارتی تبدیل می شود وتوسط حرارتتولید شده آب مایع به بخار تبدیل می شود. این کار در دیگ بخارانجام می شود.
2 ) تبدیل انرژیحرارتی بخار به انرژی مکانیکی، این کارتوسط توربین انجام می شود.
3 ) تبدیل انرژیمکانیکی به انرژی الکتریکی، اینکار توسط ژنراتور انجام می شود.
در دیگ بخار با استفاده از حرارت منبع حرارتی، بخار موردنیاز تآمین میشود. این بخار با فشار و دمای بالا وارد توربین شده و توربین را به حرکتدر می آورد؛ بخار خروجی از توربین باید به نحوی وارد سیکل نیروگاه شود که ازآنجایی که امکان پمپ نمودن بخار وجود ندارد، بخار خروجی توربین ابتدا در سیستم خنککننده تبدیل به مایع شود و توسط پمپ آب مجدداً وارد سیکل نیروگاه شود.
این نوع نیروگاهها ( توربین ها ) ازنظر فشار بخار تولیدی در بویلر وبخار مصرفی در توربین بدو دسته عمدهتقسیم می گردند .
درتوربین های از نوع فشار ثابت (constant pressure) بویلر و توربین هیچ نوع انعطافی از خودنشان نمی دهند و لذا از این نوعتوربین ها ( نیروگاهها ) درجهت تولید بار پایه استفاده می گردد.
در توربین های از نوع فشارمتغیر (sliding pressure ) می توان بر رویبویلر و توربین ، تغییرات فشاررا اعمالنمود . این نوع مولدها معمولا جهت تولید بار میانی هفته بکارمیروند .
قدرت قابل دسترسی این نوع مولدها ازچند مگا وات تا یکهزارمگاوات متغیر است . هزینه سرمایهگذاری برای هر کیلو وات قدرت نصب شدهمتناسب با حجم تجهیزات کمکی وقدرت واحد و نوع آن از پانصد تا یک هزاردلار متغیر است و مدت زمان اجرای آنمعمولاٌ پنج سال طول می کشد.
ازآنجائی که در این نوع نیروگاهها هزینهقدرت نصب شده به ازای هر کیلو وات با افزایش قدرت واحد ، کاهش می یابد ِ، از این روسیر افزایش قدرت قابلساخت و نصب این نوع واحدها از سرعت بیشتری برخوردار است . لازمبه توضیح است که راندمان این نوع نیروگاهها تا 40 درصد هم می رسد .
روش تولید برق در این نوع نیروگاهها بهاین ترتیب است که سوخت فسیلی) ذغالسنگ ،گاز، گازوئیل، مازوت ) بوسیلهمشعل های خاصی ، به محفظه ای بنام کوره، پاشیده می گردد و بااشتعال آن در مجاورت هوا که بوسیله فن های بزرگی تامین می شود ، حرارت قابل توجهی دراین محفظه تولید می گردد. حرارت حاصله، آب ( گرمی ) راکه با پمپ از داخل لوله هایتعبیه شده در آن عبور میکند پس از طی مراحلی به بخاری با درجه حرارت بالا و فشارزیاد که دراصطلاح به آن بخار خشک می گویند ، تبدیل می نماید.بخار خشک حاصله پس ازخروج از کوره واردتوربین می شود.
بخار وارده به توربین آن را به حرکت در میآورد و ژنراتور را که با توربین هم محور و کوپله است به همراه آن به گردش در می آید وجریان برق تولید می شود . بخار ورودی به توربین با از دست دادن بخش عمده ای ازحرارت و فشار خود وارد محوطه ای بنام کندانسورمی شود .در کندانسور این بخار به لحاظتماس با سطح سرد ، تقطیر می شود وبه آب تبدیل می گردد .آب تقطیر شده مجدداً از هیترهای متعددی عبور داده شده و گرم می شود و در نهایت توسط پمپ مجدداً به درون کورههدایت می شود وسیکل خود را دوباره طی می کند.
آب خنک کن (آبی که جهت ایجاد سطوح سرد در کنداسوربکار می رود ) که خود ضمن سرد کن بخار خروجی از توربین ، گرم شدهاست به برج خنک کن هدایت می شود و پس از خنک شدن دوباره به مدار خودباز می گردد.




نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392




انواع انرژی ونیروگاه5
بطور کلی این نوع مولدها در یک تقسیم بندی کلی در سه دسته مورد مطالعه قرار می گیرندکه ذیلاً بررسی می شوند:

دسته اول، مولدهاییهستندکه اصول کار آنها بر پایه طراحی مولدهای بخار استوار است و بر این اساس تحولات لازم در طراحی باتوجه به تکنولوژی های ساخت به وجود آمده است . اصولاٌ ایننوع مولدها از نظر وزنی سنگین و تجهیزات کمکی آنها نسبت به گونه های دیگر بیشتر بوده و معمولاً قدرت هایبالای آنها اقتصادی است و بدین جهت قدرت های قابل ساخت درکارخانجات سازنده این نوع مولدها معمولاٌ از 30 مگا وات بیشتر است .سازندگان این دسته از مولدها عمدتاٌزیمنس و)  ABBپبراون باوری سابق( هستند . در شبکه های کوچک از این نوع واحدها به عنوان تولید کننده بار پایه و در شبکه های بزرگ به عنوانتولید کننده بار میانی و پیک و حتی اضطراری استفاده می گردد.البته این نوع مولدها در شبکه های بزرگ ، ضمنترکیب با مولدهای بخاری (چرخه های ترکیبی ) ، می توانند درتولید بار پایه نیز به کار روند.
راندمان این نوع مولدهاعموماً در قدرت های بالا بیشتر از واحدهای مشابه می باشد ولی به سبب برخورداری از تجهیزات کمکی بیشتر و نتیجتاٌ هزینه نگهداریو پرسنلی بالاتر ، هزینه تولید هر کیلو وات آنها باانواع دیگر توربین های گاز ، در قدرت های معادل ، برابری می کند.
این نوع مولدها معمولاًمی بایستی در داخل سالن نصب گردند و به سبب سنگین بودن تجهیزات ( بالابودن متوسط وزنی نسبت به کیلو وات تولیدی ) مدت زمان نصب و راه اندازی آنها بیشترین زمان در نوع خود را دارامی باشد .

هزینه سرمایه گذاری ارزیاین دسته از مولدهای گازی معادل سایرین می باشد ( با احتساب عمر مفید ) لیکن هزینه های سرمایه گذاری محلی آن از دیگرانواع توربین گاز بیشتر است .




نوشته شده توسط یوسف در 14 / 1 / 1392





Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by yooseph This Template By

علمی تفریحی

منوی اصلی

سلام من یک انسانم مثله همه.من همیشه دوست داشتم که یک وبلاگ علمی داشتم که توش از تمام چیز ها صحبت می شد .البته من یه وبلاگ این شکلی یعنی وبلگ علمیرو پیدا کردم که خیلی به دردم خورد. اسم وبلاگ بود گروه علمی تحقیقاتی مریخ نورد.خلاصه من هم به تکاپو افتادمو این وبلاگو توی 92/1/8راه اندازی کردم ومطمین بودم که بازدیدش خیلی کم باشه ولی استقبال زیاد بود تا امروزیعنی92/12/1بالای 12000نفر اومدن بازدید ومن هم بیشتر از پیش علاقه مند شدم ومطالبو بردم بالا.تا حالا دیدین که یه وبلاگ144تا مطلب داشته باشه ولی این وبلگ داره.اگه یه مطلبی به دستتون افتاد که دیدین مطلب خوبیه حتما اونو به ایمیلم ارسال کنین تا با نام خودتون در این وبلاگ ثبت بشه ویه قدمی توی بالا بودن اطلاعات عمومی بزارین با تشکر ایمیل اینجانب:amirpooya@chmail.irحتما به داشتن یا نداشت فاصله وبزرگی حروف دقت کنین

دسته بندی
لینک دوستان
آرشیو مطالب
<-ArchiveTitle->
آخرین مطالب
آخرین محصولات
نویسندگان
لینک های روزانه
برچسب ها
دیگر موارد

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 185
بازدید دیروز : 440
بازدید هفته : 685
بازدید ماه : 690
بازدید کل : 24788
تعداد مطالب : 177
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1



امکانات جانبی
<-ShortDescription-> <-ProductPrice-> تومان

<-ProductPage->

<-PostTitle->
ن : <-PostAuthor-> ت : <-PostDate-> ز : <-PostTime-> | +

<-PostContent->

:: موضوعات مرتبط: <-CategoryName->،

:: برچسب‌ها: <-TagName->,
ادامه ی مطلب
.:: ::.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمی تفریحی مي باشد.